Project Description

Stacionarne baterije predstavljaju rezervni i odnovljivi izvor energije te su namijenjene za uporabu u napajanju telekomunikacijskih sustava, sustava besprekidnog napajanja (UPS), sustava nužne rasvjete, sustavima zaštite, sustava za nadgledanje u industrijskim postrojenjima, u elektranama i transformatorskim stanicama i svim ostalim postojenjima gdje je potrebno osigurati rezervni izvor napajanja (medicina, solarni fotonaponski sustavi, željeznica,…)

KONČAR-INEM kao ovlašteni zastupnik za RH dva vodeća proizvođača baterija, EXIDEENERSYS u mogućnosti je ponuditi sve tipove i izvedbe stacionarnih baterija.
Također kao dio asortimana nudimo i svu opremu za smještaj baterija (stalci, kabineti) kao i sav rezervni pribor za montažu i povezivanje baterija.

KONČAR INEM posjeduje vlastiti servis koji čine profesionalni i obučeni ljudi koji su u mogućnosti izvršiti usluge tehničke podrške, instalacije, održavanja i servisiranja aku baterija.
Tehnološka izvedba stacionarnih baterija:

  1. AGM (VRLA) – vrlo ekonomična, bez održavanja (bez nadolijevanja elektrolita)
  2. GEL (VRLA) – visoka pouzdanost i dugačak životni vijek, posebno pogodne u slučaju rada baterije u ciklusima, bez održavanja (bez nadolijevanja elektrolita)
  3. Klasična (flooded) – visoka pouzdanost, minimalno održavanje