Srednji popravak statičkih pretvarača tipa VIS 50-1 i VIS 60-1

KONČAR – Elektronika i informatika d.o.o. je sa tvrtkom HŽ Putnički prijevoz d.o.o potpisao ugovor za usluge srednjeg popravka statičkih pretvarača tipa VIS 50-1 i VIS 60-1 koji obuhvaća demontažu, radove srednjeg popravka, ugradnju i ispitivanje 24 statička pretvarača na putničkim vagonima.

 
Radovi srednjeg popravka statičkih pretvarača obuhvaćaju demontažu sklopova, elektroničkih modula i glavnih komponenata iz sanduka pretvarača, temeljito čišćenje, pranje i bojanje sanduka, provjeru funkcionalnosti svih sklopova i elektroničkih modula, zamjenu dotrajalih i neispravnih dijelova te ponovnu montažu pretvarača i njihovu funkcionalnu provjeru u tvornici i na vagonu. Ovakvo preventivno održavanje pretvarača omogućuje pouzdan rad statičkih pretvarača što značajno doprinosi prometnoj raspoloživosti vagona na domaćim i inozemnim prugama. Ugovoreni radovi srednjih popravaka obavljat će se dinamikom od 3 do 4 statička pretvarača mjesečno.

Srednji popravak statičkih pretvarača tipa VIS 50-1 i VIS 60-1

Tijekom mjeseca svibnja i lipnja završeni su radovi srednjeg popravka na 4 statička pretvarača koji su u međuvremenu i pušteni u rad na vagonu. Prilikom provjere kvalitete izvršenih radova predstavnici tvrtke HŽ Putnički prijevoz izuzetno su zadovoljni izvršenom uslugom te je za očekivati da će se srednji popravci statičkih pretvarača nastaviti i sljedećih godina.