Sustav napajanja za TS 220/110/35 kV Međurić

Sustav napajanja za TS 220/110/35 kV Međurić

Stanično računalo, oprema tehničke zaštite i telekomunikacija u pogonskoj zgradi TS 220/110/35 kV Međurić je važna i osjetljiva oprema koja za svoje napajanje zahtijeva besprekidan i stabilan izmjenični napon.

Novi sustav tipa KONIS-BI 110 V, 80 A / 230 V, 11 kVA koncipiran je prema principima industrijskih sustava napajanja, čime se osigurava najviša razina pouzdanosti i raspoloživosti.

Primijenjeni su standardni modularni ispravljači i izmjenjivači, koji rade u redundantnom paralelnom spoju prema principu n + 1. Ostali osnovni dijelovi sustava su: akumulatorska baterija, statička sklopka, servisna sklopka, upravljačka jedinica i razvod napona.

KONČAR – INEM je krajem ožujka ugovorio izradu izvedbenog projekta, proizvodnju opreme te njegovu montažu i ispitivanje na objektu. Izvedbeni projekt i izrada opreme završeni su u rekordnom roku. Provjera kvalitete opreme uspješno je provedena u ispitnoj stanici krajem svibnja u prisutnosti predstavnika investitora. Radovi na transformatorskoj stanici počinju prema planu, odnosno početkom lipnja.