Sustavi mjerenja i nadzora u energetici

…jer kvaliteta čini razliku

Sustavi za nadzor kvalitete električne energije, nadzor temperature i obračunsko mjerenje samo su dio asortimana iz segmenta sekundarne opreme, a koji nalazi primjenu u energetskim i industrijskim postrojenjima. Zasnivaju se na suvremenim mikroprocesorskim uređajima i programskim rješenjima. Osim vlastitog proizvodnog programa, prema zahtjevu korisnika, u mogućnosti smo ponuditi rješenja i drugih proizvođača opreme.

Projektna podrška

Rješenja po mjeri korisnika.

Korisnička podrška

Stalna dostupnost stručnjaka.

Dugogodišnje iskustvo

Više od 30 godina rada s mjernim sustavima.

Za industrijska postrojenja

Kvaliteta električne energije direktno utječe na funkcionalnost i životni vijek električnih uređaja. Nadzorom i održavanjem bitnih parametara kvalitete u propisanim granicama, maksimalno se iskorištavaju performanse opreme te se omogućava i neprekidni nadzor nad potrošnjom. Uređaji za termički nadzor omogućavaju kontrolu nad termičkim opterećenjem opreme te optimalno vođenje procesa.

Za proizvodnju, prijenos i distribuciju električne energije

S obzirom da električna energije ima cijenu na tržištu, njezino precizno mjerenje od bitnog je značaja za sve sudionike na tržištu, od proizvođača do krajnjeg korisnika. Suvremeni uređaji za nadzor kvalitete električne energije jamče precizno mjerenje i dostupnost podataka o parametrima kvalitete, kako u realnom tako i u proteklom vremenu.

Zadovoljni kupci  koji već godinama rade s našom opremom i aplikacijama rezultat su spoja višegodišnjeg iskustva u instaliranju opreme, kvalitetnih rješenja, konstantne modernizacije i pouzdanosti sustava.

Sutavi se zasnivaju na preciznim mjernim uređajima najviše klase točnosti. Izmjerene električne veličine i parametri kvalitete električne energije prenose se i pohranjuju u baze podataka. Pomoću naprednih programskih alata, podaci se obrađuju i prikazuju u različitim tabličnim i grafičkim oblicima. Time korisniku omogućavamo jednostavan nadzor, praćenje i analizu kvalitete električne energije, a sve prema relevantnim normama.
Sustavi su namijenjeni lokalnom i daljinskom nadzoru temperature u energetskim i industrijskim postrojenjima te za zaštitu od negativnih termičkih utjecaja na opremu. Uređaj μTERM namijenjen je primjeni kod električnih strojeva (generatora, motora, transformatora) i u industrijskim postrojenjima. Uređaj TTP 2000 namijenjen je transformatorima. Omogućava mjerenje temperature ulja i vruće točke namota te upravlja radom ventilatora.
Sustavi su namijenjeni mjerenju i registraciji električne energije na obračunskom mjernom mjestu s mogućnošću daljinskog prijenosa i obrade podataka. Nalaze široku primjenu kod proizvođača i distributera električne energije.

Više od 300 isporučenih sustava obračunskih mjerenja na nekoliko kontinenata te više od 30 godina iskustva pozicioniraju KONČAR-INEM na sam vrh tvrtki koje se bave obračunskim mjerenjem električne energije.

Kontaktirajte nas
Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili želite saznati više informacija o našim prozvodima, slobodno nas kontaktirajte !
Rado ćemo Vam odgovoriti u najkraćem roku.
Kontaktirajte nas