KONČAR Energy Expert

Zeleno danas za zelenije sutra.

U suvremenom poslovnom okruženju, energetska učinkovitost i očuvanje okoliša postali su goruće pitanje – kako zbog ušteda tako i zbog zakonskih obaveza. Uz vašu spremnost i  naše iskustvo rješavanje takvih pitanja može postati pravo zadovoljstvo. Dugogodišnjim radom u industriji energenata i programskih rješenja napravili smo kvalitetan sustav za upravljanje energijom koji će se lako prilagoditi svim vašim potrebama. Energy Expert (E2) vam  pomaže potpuno ovladati informacijama potrebnim za sustavno praćenje potrošnje energije te pametno upravljanje potrošnjom i ulaganjima u obnove.

Energy Expert (E2) kao sustav za upravljanje energijom osigurava sve preduvjete za dobivanje i održavanje  ISO 50001 certifikata. Baziran na znanju i iskustvu u razvoju EIS-a (Energetskog informacijskog sustava) grada Zagreba, E2 je programsko rješenje koje omogućava sustavno praćenje i upravljanje energetskom učinkovitošću kao i planovima i ulaganjima za njeno dizanje na veću razinu.

Sustav je razvijen primjenom aktualnih Microsoft tehnologija (.NET, C#, EF) i izvršava se na visoko učinkovitim i pouzdanim Microsoft sustavima (Microsoft Windows Server i Microsoft SQL Server).

Naši je primarni cilj pomoći vam da uz što manje novčanih ulaganja ostvarite što veće uštede. Vaše zadovoljstvo – naša je najveća nagrada.

EnMS sustavi

Podaci na jednom mjestu

Daljinsko očitanje svih energenata i vode ili prihvat od distributera.

Planiranje ušteda

Identifikacija najvažnijih mjera ušteda kroz procjenu buduće potrošnje.

Kontrola troškova i proračuna

Scenariji obnove omogućuju odabir mjera prema mogućnostima.

Praćenje energetske obnove

Praćenje investicijskih projekata i analiza stvarnih ušteda.

Sustav upravljanja energijom

Uvođenjem ISO 50001 prestaje potreba za certifikatima.

Izvještaji

Podrška kreiranju novih izvještaja prema zahtjevima EU-a.

Za tvrtke i organizacije

Energy Expert koristan je za tvrtke i organizacije koje ponajprije žele programsku potporu uvođenju certifikata ISO 50001 ali i objediniti sve podatke o energiji. Rješenje nudi procjenu buduće potrošnje kroz identifikaciju najvažnijih mjera uštede te praćenje investicijskih projekata i analizu stvarne uštede.

Za javni sektor

Javnom sektoru Energy Expert pomaže kod sustavnog praćenja certifikata i energetskih pregleda, scenarija obnove uz odabir mjera prema mogućnostima financiranja i same kontrole proračuna kroz procjenu potrošnje kod pojedinih objekata. Osim navedenog, E2 nudi generiranje novih izvještaja sukladno EU direktivama, odnosno državnim direktivama.

Analiza se temelji na različitim algoritmima procjene buduće potrošnje i praćenju više pokazatelja. Krajnji korisnik postavlja i konfigurira pokazatelje koji predstavljaju omjer zavisnih i/ili nezavisnih varijabli.

Modularna arhitektura sustava

U želji da imate što personaliziranije iskustvo, naš tim stručnjaka rado će vam pomoći u odabiru najbolje kombinacije modula implementirane u konačan proizvod stvoren baš za vaše potrebe.

Bazni modul koji uključuje osnovne izvještaje, unos mjerenja putem xml datoteke, sustav upravljanja korisnicima te dnevnik svih aktivnosti.
Uključuje praćenje energetskih pregleda, certifikata i mjera energetske obnove. Praćenje različite energetske opreme na objektu.
Omogućuje kreiranje više scenarija obnove prema financijskim mogućnostima ili ciljanoj uštedi.
Unos i kreiranje različitih pokazatelja definiranjem brojnika i nazivnika od nezavisnih i/ili zavisnih varijabli te njihove usporedbe po različitim kriterijima.
Procjena potrošnje pojedinog energenta po objektu ili za sve objekte te procjenu potrošnje prema namjeni energenata.
Dobivanje alarma iz svih dijelova sustava i slanje alarma na e-mail.
Korisničko sučelje za jednostavan unos potrošnje nekog energenta.
Dodavanje koordinata objekta u statističke podatke i eksport podataka za odredišni GIS sustav.
Zasebna aplikacija koja omogućuje grafičko i tabelarno sučelje za pregled svih objekata, odnosno dijelova katastarskih čestica.
Korištenje MARS sustava.
Kontaktirajte nas
Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili želite saznati više informacija o našim prozvodima, slobodno nas kontaktirajte !
Rado ćemo Vam odgovoriti u najkraćem roku.
Kontaktirajte nas