KONČAR AMI

Mudar način uštede.

Sustav naprednih mjerenja

KONČAR AMI (eng. Advanced Metering Infrastructure) pravo je rješenje za maksimalnu uštedu. Sastoji se od uređaja koji prikupljaju podatke o potrošnji energenata i vode s dislociranih brojila u centralni sustav MARS.MARS korisniku pruža optimalan set mogućnosti za obradu podataka koje omogućuju  potpuni nadzor nad potrošnjom energije kao osnovnog preduvjeta za uštede.

Ekonomičnost

Bolje planiranje i automatizacija sustava

Upravljanje gubicima

Smanjenje broja žalbi i pripadajućih troškova

Proaktivnost

Poboljšanje kvalitete usluge i tržišne pozicije

Upravljanje gubicima

Sananacija nepotrebnih gubitaka

Plaćanje po potrošnji

Korisnik plaća točno onoliko koliko je potrošio

Mogućnost uštede

Uštede i do 40% (ovisno o energentu i načinu korištenja)

Zašto odabrati KONČAR AMI ?

  • Minimalni troškovi uz korištenje dalekometnog radia, postojeće GPRS ili Ethernet mreže
  • Interoperabilnost – očitanje mjerne opreme drugih proizvođača
  • Integracija sa drugim sustavima (naplata, krovni Energetski informacijski sustav E2)
  • Mogućnost Web hostinga
  • Automatsko slanje prilagođenih izvještaja i alarma
  • Minimalni CAPEX i OPEX troškovi
  • Hrvatski proizvod

Tehnički opis

KONČAR AMi sastoji se od sljedećih komponenti:

Programski paket za prikupljanje, pohranjivanje, obradu i vizualizaciju mjernih podataka, a sve s ciljem potpunog nadzora nad potrošnjom energije kao osnovnog preduvjeta za uštede. U punoj funkcionalnosti dostupan je putem internetskog preglednika.U slučaju ugovaranja Web Hosting usluge, smanjuju se troškovi implementacije (nema ulaganja u servere i mrežnu opremu) i operativni troškovi jer mi preuzimamo brigu o održavanju sustava.
Modularni uređaj koji prikuplja podatke s Brojila, Registratora ili Obnavljača signala te ih prenosi prema MARS-u.Za čitanje i prijenos podataka razvijeno je 8 komunikacijskih modula:Za čitanje podataka s podređenih uređaja: IEEE 802.15.4 (osnovni BeeKON modul), Wireless M-BUS, impulsni ulaz i RS-485.Za prijenos podataka prema centru: dalekometni radio IEEE 802.15.4k, GPRS, Ethernet /ADSL i SD karticaU slučaju prijenosa podataka prema centralnom računalu putem dalekometnog radia, korisnik je oslobođen plaćanja licenci, ali i bilo kakvih troškova prema teleoperaterima, čime se KONČAR AMI pozicionira ispred konkurencije.
Uređaj koji se montira neposredno uz brojilo koje očitava putem impulsa, serijske komunikacije ili Wireless M-busa, a šalje ih putem bežične mreže do koncentratora. Podatke prikuplja sa svih vrsta brojila različitih proizvođača (brojila el. energije, vodomjera, plinomjera, i dr.).Koristi lokalnu BeeKON mrežu s frekvencijom 868 MHz, maksimalnim dometom od 1 km (slučaj bez prepreka) i po protokolu IEEE 802.15.4 za komunikaciju s nadređenim koncentratorom. Autonomno se napaja ugrađenom baterijom čiji je životni vijek veći od 5 godina. Za primjenu u vlažnim uvjetima (na primjer u šahtovima), dostupna je izvedba u IP67 kućištu.
Pomoćni je uređaj koji se koristi za pojačavanje bežičnog signala u slučajevima kada je Koncentrator van dometa Registratora. Za komunikaciju koristi BeeKON mrežu, a napaja se iz zamjenjive baterije čiji je životni vijek veći od 5 godina.Može biti umrežen s maksimalno 10 poduređaja čime se značajno povećava domet Koncentratora, tj. veličina lokalne mreže.
Struja
Kontaktirajte nas

Primijenite napredna mjerenja odmah, uživajte u povratu ulaganja zauvijek.

Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili želite saznati više informacija o našim prozvodima, slobodno nas kontaktirajte ! Rado ćemo Vam odgovoriti u najkraćem roku.
Kontaktirajte nas