Završna prezentacija projekta „KONPRO2: Razvoj nove generacije uređaja numeričke zaštite“ održati će se u četvrtak 31.3.2022. u terminu 13-15h.
Prezentacija će se održati na lokaciji društva Končar-Elektronika i informatika, na 1. katu upravne zgrade, u sobi za sastanke 114.
Molimo sve koji planiraju prisustvovati prezentaciji da nam povratno potvrde dolazak na mail adresu bbrkljac@koncar-inem.hr
Veselimo se Vašem prisustvu!

KONPRO 2

Razvoj nove generacije uređaja numeričke zaštite

KONPRO 2: Razvoj nove generacije uređaja numeričke zaštite

Razdoblje provedbe: 2.4.2018 – 2.4.2022.
Fond: Europski fond za regionalni razvoj (EFRR)
Poziv: „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja“ Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta RH
Voditelj projekta: KONČAR – Elektronika i informatika d.o.o. (INEM)
Partner: Sveučilište u Zagrebu, FER – Fakultet elektrotehnike i računarstva
Ukupna vrijednost projekta (u HRK): 16.288.641,85
Ukupni iznos sufinanciranja (u HRK): 8.114.782,78
Kontakt: bbrkljac@koncar-inem.hr
Više informacija:
– o mogućnostima EU sufinanciranja projekata potražite na adresi: www.strukturnifondovi.hr,
– o Operativnom programu Konkurentnost i kohezija potražite na adresi: http://strukturnifondovi.hr/eu-fondovi/esi-fondovi-2014-2020/op-konkurentnost-i-kohezija/

Sustavi relejne zaštite su dio sekundarne opreme elektroenergetskog sustava i osnovna im je funkcija isključivanje dijelova elektroenergetskog sustava koji su u kvaru. Svojim djelovanjem štite primarnu opremu kako ne bi došlo do oštećenja odnosno do dugotrajnih prekida u opskrbi električnom energijom, štite ljude u blizini mjesta kvara te omogućuju nesmetano napajanje u preostalom dijelu mreže.

Projekt je dio ukupnog razvoja nove platforme naprednih mikroprocesorskih ugradbenih sustava za regulaciju, zaštitu i upravljanje u elektroenergetskim sustavima. Nova platforma temeljila bi se na distribuiranim modularnim funkcijama (hardverskim i softverskim) koje bi se komunikacijski povezivale u cjeloviti napredni sustav. Tehničko-ekonomska opravdanost projekta povećava se jer se na istoj platformi, kao izvedenice, kasnije mogu realizirati i drugi slični uređaji za regulaciju i upravljanje procesima u elektroenergetici.

Projekt bi trebao pridonijeti kontinuitetu konkurentnosti proizvoda te osigurati porast prodaje na domaćem i globalnom tržištu. U projektu je planirana i zaštita intelektualnog vlasništva registracijom žiga i dizajna novog proizvoda. Realizacijom projekta Končar-INEM očekuje povećanje tržišnog udjela u ovom segmentu poslovanja i rast prihoda od prodaje novog proizvoda.

Cilj projekta je razvoj i proizvodnja novog sustava zaštite, mjerenja i upravljanja za primjenu u elektroenergetskim objektima.
Sustav bi koristio nove funkcionalnosti, poboljšale bi se i objedinile postojeće funkcionalnosti te znatno proširilo područje primjene.
Vidi na INEM web stranici www.koncar-inem.hr/novosti/

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost KONČAR – Elektronika i informatika d.o.o. (INEM)

Izradu internetske stranice je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

KONpro 2
Kontaktirajte nas

Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili želite saznati više informacija o projektu, slobodno nas kontaktirajte!
Rado ćemo Vam odgovoriti u najkraćem roku.

Kontaktirajte nas