Prijava | telefon: +385 1 3655 900 | faks: +385 1 3655 550 | inem@koncar-inem.hr
/Vijesti
Vijesti 2018-03-12T14:44:36+00:00

Rekonstrukcija sustava istosmjernog napajanja u TS 110/35 kV Blato

Rekonstrukcija sustava istosmjernog napajanja u TS 110/35 kV Blato

Prošli mjesec, KONČAR – Elektronika i informatika d.d. uspješno je provela završna tvornička ispitivanja sustava za napajanje istosmjernim naponima za HOPS – Split, TS 110/35 kV Blato.

Opseg ugovora obuhvatio je rekonstrukciju glavnog sustava napajanja 220 V te dva sustava 48 V namijenjenih za napajanje telekomunikacijskih uređaja te lokalne i daljinske signalizacije.

Rekonstrukcija je predviđena na način da se tri zasebna sustava zamjenjuju jednim sustavom s tri različita naponska izlaza. To znači da za 48 V više neće biti zasebnih ispravljača ni akumulatorskih baterija. Pouzdani izvor energije biti će istosmjerne sabirnice sustava 220 V, a naponi 48 V će se formirati pomoću redundantno spojenih DC/DC pretvarača.

Rekonstrukcija sustava istosmjernog napajanja u TS 110/35 kV Blato

Sustav napajanja 220 V je uobičajenog tipa za prijenosne transformatorske stanice: KONIS-B 220 V, 40 A. Napajat će elektromotorne pogone VN i SN prekidača, upravljanje, zaštitu i signalizaciju te nužnu rasvjetu.

Ugovor obuhvaća proizvodnju opreme, tvorničko ispitivanje, montažu na objektu, polaganje kabela, ispitivanje na objektu, ispitivanje selektivnosti prekidača, puštanje u rad te izradu projekta izvedenog stanja.

Isporuka opreme i početak radova na objektu planirani su za travanj.

15. ožujka 2018.|

Tvorničko preuzimanje sustava uzbuda za HE Vrhovo, Slovenija 3×14,3MVA

Nakon skoro trideset godina uspješnog rada naše stare analogne opreme sustava uzbude na postrojenju HE Vrhovo, došlo je vrijeme za zamjenu iste, u sklopu obnove ostale sekundarne elektro-opreme na postrojenju tijekom ove i iduće godine.

 

Tvorničko preuzimanje sustava uzbuda za HE Vrhovo, Slovenija 3x14,3MVA

Krajem veljače uspješno je napravljeno tvorničko preuzimanje opreme pred predstavnicima krajnjeg kupca SEL d.o.o.; nadzornog inženjera EIMV d.o.o.; voditelja projekta Kolektor Igin te glavnog ugovaratelja C&G d.o.o. Ljubljana. Svi provedeni testovi pokazali su spremnost sustava uzbuda za isporuku i ugradnju na postrojenje.

Drago nam je da su sva tri sustava već  isporučena na objekt te  spremno čekaju početak montažnih radova.

5. ožujka 2018.|

Punjači baterija za tramvaje u Egiptu

Društvo KONČAR – Elektronika i informatika d.d. isporučilo je u Egipat punjače baterija. Naručitelj opreme je firma FAGR Co. iz Egipta, a krajnji kupac je firma za gradski prijevoz putnika Alexandria Passenger Transportation Authority (APTA) iz grada Aleksandrije.

Punjaci baterija za tramvaje u Egiptu

Punjači će se koristiti za punjenje tramvajskih baterija i napajanje istosmjernih trošila na tramvajima. Radi se o punjačima baterije za tramvajsku mrežu 600/750 VDC, izlaznog napona 24 VDC, snage 4500 W koji će biti ugrađeni na postojeća tramvajska vozila u sklopu obnove i modernizacije vozila.

Tramvaje je originalno proizvela mađarska firme Ganz-Mavag 1985. i 1986. godine.

Riječ je o prvom takvom poslu za Egipat, a ovaj posao otvara mogućnost daljnje suradnje s FAGR-om i APTA-om na području punjača i ostalih pretvarača za tramvajska vozila.

9. veljače 2018.|