Prijava | telefon: +385 1 3655 900 | faks: +385 1 3655 550 | inem@koncar-inem.hr
Home/Vijesti
Vijesti 2017-03-29T14:40:09+00:00

KONČAR – INEM nositelj certifikata upravljanja zaštitom zdravlja i sigurnošću na radu OHSAS ISO 18001

Od prošlog je tjedna KONČAR – Elektronika i Informatika  ponosni nositelj certifikata upravljanja zaštitom zdravlja i sigurnošću na radu OHSAS ISO 18001:2007. Audit su prošli mjesec proveli stručnjaci Bureau Veritasa, a sada smo dobili i službeni certifikat koji vrijedi sljedeće tri godine, naravno, uz obveznu godišnju kontrolu.

OHSAS ISO 18001:200

Podizanje kvalitete poslovanja u KONČAR – Elektronika i Informatika trajna je odrednica i dugogodišnja praksa te uvijek nastojimo biti usklađeni sa najnovijim ISO standardima. Prvi korak napravljen je prije dvadeset godina kada nam je prvi put dodijeljen certifikat za Sustav upravljanja kvalitetom (ISO 9001), a od 2003. godine imamo i certifikat za upravljanje okolišem (ISO 14001).

Razvojem sustava upravljanja pokazala se potreba potvrđivanja i integracije sustava upravljanja zdravljem i sigurnošću u već uvedene sustave kvalitete i zaštite okoliša te je ovim certifikatom to i uspješno potvrđeno. Sustav upravljanja zdravljem i sigurnošću u potpunosti je usklađen sa zahtjevima norme OHSAS ISO 18001:2007.

I dalje nastavljamo aktivno raditi na tome da pratimo sve standarde struke i zadovoljimo najviše kriterije te na taj način pružimo najveću vrijednost usluge našim klijentima i zaposlenicima.

24. srpnja 2017.|

Sustav napajanja za HE Ozalj 1

Početkom mjeseca završena je rekonstrukcija, ispitivanje i puštanje u privremeni pogon sustava napajanja u Hidroelektrana Ozalj 1. Posao je ugovoren u sklopu sveobuhvatne rekonstrukcije elektrane: primarne i sekundarne elektro opreme, strojarske opreme i neophodnih arhitektonskih i građevinskih zahvata.

Hidroelektrana Ozalj 1

Hidroelektrana Ozalj 1 je druga najstarija hidroelektrana u Hrvatskoj, izgrađena i puštena u rad davne 1908. radi napajanja rasvjete Karlovca, pod imenom „Munjara grada Karlovca”. U godinama koje su slijedile, značajno je doprinijela razvoju industrije Ozlja, Karlovca i Duge Rese.
Ovaj povijesno vrijedan objekt zaštićeno je kulturno dobro, pod nadzorom Uprave za zaštitu kulturne baštine i Ministarstva kulture Republike Hrvatske, što znači da svi radovi moraju biti koordinirani i izvedeni s posebnom pažnjom.

Opseg ugovora obuhvaćao je rekonstrukciju sustava napajanja istosmjernim naponom 110 V i isporuku novog sustava napajanja besprekidnim izmjeničnim naponom 230 V. Pouzdanost istosmjernog sustava značajno je povećana ugradnjom novog modularnog, redundantnog ispravljačkog ormara tipa KONIS-B 110 V, 60 A. Pouzdano izmjenično napajanje ostvareno je modularnim UPS-om tipa Megaline rack. Konačno puštanje u rad izvršit će se po završetku rekonstrukcije ostale opreme.

Rekonstrukcija sustava napajanja istosmjernim naponom 110 V i isporuku novog sustava napajanja besprekidnim izmjeničnim naponom 230 V
21. lipnja 2017.|Tags: |

Sustav napajanja za TS 220/110/35 kV Međurić

Sustav napajanja za TS 220/110/35 kV Međurić

Stanično računalo, oprema tehničke zaštite i telekomunikacija u pogonskoj zgradi TS 220/110/35 kV Međurić je važna i osjetljiva oprema koja za svoje napajanje zahtijeva besprekidan i stabilan izmjenični napon.

Novi sustav tipa KONIS-BI 110 V, 80 A / 230 V, 11 kVA koncipiran je prema principima industrijskih sustava napajanja, čime se osigurava najviša razina pouzdanosti i raspoloživosti.

Primijenjeni su standardni modularni ispravljači i izmjenjivači, koji rade u redundantnom paralelnom spoju prema principu n + 1. Ostali osnovni dijelovi sustava su: akumulatorska baterija, statička sklopka, servisna sklopka, upravljačka jedinica i razvod napona.

KONČAR – INEM je krajem ožujka ugovorio izradu izvedbenog projekta, proizvodnju opreme te njegovu montažu i ispitivanje na objektu. Izvedbeni projekt i izrada opreme završeni su u rekordnom roku. Provjera kvalitete opreme uspješno je provedena u ispitnoj stanici krajem svibnja u prisutnosti predstavnika investitora. Radovi na transformatorskoj stanici počinju prema planu, odnosno početkom lipnja.

8. lipnja 2017.|Tags: |