Prijava | telefon: +385 1 3655 900 | faks: +385 1 3655 550 | inem@koncar-inem.hr
/Vijesti

Tvorničko preuzimanje sustav uzbude za HE El Chaparral, Salvador

Tvorničko preuzimanje sustav uzbude za HE El Chaparral uspješno je obavljeno početkom travnja u prisutnosti krajnjeg kupca iz Salvadora.

Potvrđena je sukladnost sustava s određenim tehničkim zahtjevima i karakteristikama kao i spremnost sustava za puštanje u pogon na objektu. Sustav uzbude je izveden u dvokanalnoj izvedbi sa mostovima u 1+1 konfiguraciji, što omogućava potpunu redundanciju sustava.

 

26. travnja 2017.|Tags: |

KONPRO releji u novoj trafostanici Imotski – ključnoj točki napajanja u dalmatinskom zaleđu

 

Nova trafostanica Imotski dio je kapitalnih ulaganja HEP-Operatora distribucijskog sustava na distribucijskom području Elektrodalmacije Split. TS 110/20(10) kV Imotski izgrađena je kao zamjenska trafostanica za staru TS 35/10 kV Imotski Konjevode koja je izgrađena 1957. godine sa snagom 2×8 MVA, što je zbog značajnog porasta opterećenja sustava u proteklom desetljeću postalo nedostatno za sigurnost napajanja. Nova postrojenja će značajno doprinijeti povećanju kapaciteta mreže, pouzdanosti i kvalitete napajanja električnom energijom Imotske krajine.

 

Za postrojenja TS 110/20(10)kV Imotski [20(10)kV dio)] i TS 35/20(10)kV Konjevode, KONČAR INEM  isporučio je jterminale polja serije KONPRO (vodna polja, transformatorska polja, mjerna polja, polja kompenzacije, spojna polja – RFX, RFD i RFC) kojima su pokriveni svi zahtjevi na funkcije zaštite na razini SN postrojenja. Ukupno 31 terminal polja serije KONPRO.

Glavni izvođač radova na izgradnji trafostanice Imotski bila je tvrtka KONČAR – KET, dok je KONČAR – INEM uz isporuku samih releja odradio i konfiguriranje i parametriranje, funkcionalno i završno ispitivanje i puštanje u rad te usklađivanje sa opremom HOPS-a.

 

20. travnja 2017.|Tags: |

KONČAR – INEM na Liderovoj Smart City konferenciji “Pametnim rješenjima do održivog grada”

Na ovogodišnjoj Liderovoj Smart City konferenciji “Pametnim rješenjima do održivog grada”, KONČAR – INEM se još jednom iskazao kao poželjan partner predstavljajući svoja pametna rješenja u tekućim i završenim projektima: projekt daljinskog očitanja u Vodoopskrbi i odvodnji, projekt Water Leakage Management, Energetski informacijski sustav Grada Zagreba te Digital Oilfiled surveilance system za Shell DC Nigeria.

Osim navedenih projekata, prezentirana je važnost naprednog korištenja podataka u izgradnji pametnih gradova, kao i ključni problemi u vidu EU direktiva za otvaranje javnih podataka (Public Sector Information – PSI  direktiva) i nove direktive o zaštiti osobnih podataka (GDPR – Global Data Protection Regulation).

Nakon prezentacije i uvoda u temu, dr. sc. Drago Cmuk moderirao je raspravu pod nazivom “PODATKOVNA ABECEDA – TEMELJ PAMETNIH RJEŠENJA: Transformacija big data u smart data, obrada, pohrana i sigurnost”. Na panel raspravi također su sudjelovali direktori Krešo Troha (Datacross Križ) i Vlado Rendulić (Apis IT) te vodeći konzultanti Damir Medved (Ericsson Nikola Tesla) i Darijo Ramljak (IBM), dok su na samoj konferenciji, uz stručnu javnost, prisustvovali brojni gradonačelnici, državni predstavnici, predstavnici komunalnih poduzeća te javne i lokalne samouprave.

14. travnja 2017.|Tags: |