Prijava | telefon: +385 1 3655 900 | faks: +385 1 3655 550 | inem@koncar-inem.hr
/Vijesti
Vijesti 2017-03-29T14:40:09+00:00

Rashladni sustavi za ugradnju u pretvarače glavnih pogona vlakova

Društvo Končar Elektronika i informatika (INEM) u procesu je realizacije ugovora za serijsku proizvodnju rashladnih sustava za Hitachi. Riječ je sustavima koji su namijenjeni za ugradnju u pretvarače glavnih pogona vlakova, a u sklopu Hitachievog projekta u Škotskoj. Sustavi se isporučuju u tvornicu pretvarača gdje ih Hitachi ugrađuje u pretvarače te tako kompletirane isporučuje dalje u svoju tvornicu vlakova. Ukupna ugovorena količina je 150 komada, čija se realizacija očekuje do kraja ove godine.

Ova serijska proizvodnja je plod uspješno odrađenog prototipa, realiziranog 2015. godine. Bitno je naglasiti da je posao dobiven u konkurenciji nekoliko specijaliziranih europskih tvrtki iz ovog područja. Prototipni sustav uključivao je projektiranje rashladnog sustava, FEM analizu sanduka, odabir i nabavku svih komponenti, montažu i ispitivanje. Nakon izrade prototipa predstavnici Hitachia prisustvovali su ispitivanju u INEMu, dok su predstavnici INEMa bili u Hitachiju na puštanju sustava u pogon i funkcionalnom ispitivanju.

12. prosinca 2017.|

Pušten u pogon sustav uzbude generatora D na HE Zakučac, Hrvatska

Djelatnici KONČAR – Elektronike i informatike d.d. su pustili u pogon posljednji statički sustava uzbude tip SEB 11EK sa uzbudnim i kočnim transformatorom, za agregat D (160 MVA) na HE Zakučac, Hrvatska.
HE Zakučac s četiri agregata po 160MVA je najveća hidro elektrana u elektroenergetskom sustavu Hrvatske.
Navedeni sustav uzbude je izvedeni u dvokanalanoj izvedbi sa tiristorskim mostovima u 1+1 konfiguraciji s mogućnošću električkog kočenja preko kočnog transformatora.

Pušten u pogon sustav uzbude generatora D na HE Zakučac, Hrvatska
8. studenoga 2017.|Tags: |

Sustavi napajanja za TS Stražu i TS Zdenčinu

KONČAR – INEM je krajem kolovoza s Hrvatskim operaterom prijenosnog sustava ugovorio isporuku i ugradnju novih sustava istosmjernog napajanja u TS Straži i TS Zdenčini. Prema ugovoru postojeću opremu istosmjernog razvoda 220 V potrebno je zamijeniti novim sustavima koji će zadovoljiti potrebe postrojenja 110 kV, pri čemu se zadržavaju postojeće akumulatorske baterije u obje transformatorske stanice.

Novi sustavi trebaju omogućiti ispunjenje visokih standarda Kupca glede kvalitete i pouzdanosti napajanja besprekidnim istosmjernim naponima. Posebna pažnja treba biti posvećena postizanju selektivnosti razvoda u tri razine. Ugovoreni sustavi su tipa KONIS-B 220 V, 40 A s visokofrekventnim modularnim ispravljačima u redundantnom paralelnom spoju prema principu n + 1.

Sustavi napajanja za TS Stražu i TS Zdenčinu

Ugovor obuhvaća proizvodnju opreme, montažu i ispitivanje na objektu te puštanje u rad. Izrada opreme završena je u rekordnom roku. Provjera kvalitete opreme u prisutnosti predstavnika investitora uspješno je provedena u ispitnoj stanici krajem listopada.

Nakon montaže opreme na objektima slijede funkcionalna ispitivanja i provjera signalizacije, a zatim puštanje u rad te ispitivanje selektivnosti razvoda u karakterističnim točkama na II. i III. zaštitnoj razini postrojena 110 kV.

7. studenoga 2017.|Tags: |