Početak besplatnih pilot programa za nezaposlene osobe

  1. lipnja 2016. je održano uvodno predavanje polaznicima pilot programa za nezaposlene osobe u prostoru Učilišta Katedra.

Ranijom promidžbenom kampanjom odabrani su polaznici besplatnih pilot programa u sklopu projekta „Provedba Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (HKO-a) u ustanovi za obrazovanje odraslih u području zelenih zanimanja”, koje provodi Učilište Katedra u suradnji s partnerima Pučko otvoreno učilište Algebra, Končar – ELEKTRONIKA I INFORMATIKA d.o.o. i Hrvatska udruga poslodavaca, prvenstveno prema svom nepovoljnom položaju na tržištu rada u svrhu socijalne komponente ove aktivnosti, definirajući pritom minimalne kriterije i nužne početne kvalifikacije za uspješno pohađanje programa obrazovanja. Pilotiranje će se provoditi kroz četiri mjeseca, koliko je predviđeno trajanje izvedbe programa od 160 školskih sati, a čime je obuhvaćeno minimalno 60 polaznika.

Na uvodnom predavanju polaznicima su se obratili ravnateljica Učilišta Katedra Ana Belin, koordinator projekta Ivan Horvat i voditeljica kvalitete i razvoja ljudskih potencijala na Pučkom otvorenom učilištu Algebra Klaudija Šarkanj dajući im informacije o Učilištu, projektu u sklopu kojeg se provode pilot programi i upute o pohađanju programa obrazovanja, kao njihovim obavezama kao polaznika programa.