Sustavi besprekidnih napajanja za Hidroelektranu Đale

Društvo KONČAR – Elektronika i informatika d.o.o. (INEM) proizvelo je i uspješno provelo završna tvornička ispitivanja sustava besprekidnih napajanja za Hidroelektranu (HE) Đale u sklopu projekta koji je ugovorio KONČAR – Inženjering za energetiku i transport s HEP Proizvodnjom.

Riječ je o šest sustava besprekidnih napajanja, od kojih je jedan dvostruki redundantni sustav ±220 VDC svaki s tri modularna tiristorska ispravljača tipa LH 220V, 50 A i vlastitom centralnom mikroprocesorskom upravljačkom jedinicom. Jedan sustav ±48 VDC bit će povezan sa sustavom ±220 VDC preko DC/DC pretvarača, a jedan sustav -48 VDC svaki s tri modularna VF ispravljača tipa BFS 48 V, 50 A, kao i tri sustava besprekidnog izmjeničnog napajanja za napajanje POSIS-a, ICT-a i PROCIS-a.

Zamjenom sustava besprekidnih napajanja poboljšat će se funkcionalnost, sigurnost i raspoloživost novih uređaja za upravljanje, signalizaciju, zaštitu, mjerenje, regulaciju, nužnu rasvjetu, informatičku i telekomunikacijsku opremu čija zamjena je predviđena po završetku rekonstrukcije svih sustava napajanja.

INEM HE Đale